Skip to content

Voor verstrekkers

Participas werkt actief samen met gemeenten, stichtingen & fondsen om gezinnen, studenten en kinderen op positieve wijze te ondersteunen.

‘Met Participas een volwaardige deelname aan de maatschappij zonder minima-stigma.’

Wij faciliteren een veilig betaalproduct met verstrekte budgetten om als ouder/kind ‘normaal’ te kunnen winkelen. De budgetpas werkt als een cadeaukaart bij de kassa. Alleen dan wel uitsluitend bij een aantal geselecteerde (lokale) winkels en specifieke productcategorieën. Dat zorgt dat u 100% zeker weet dat de verstrekte budgetten gebruikt worden voor het beoogde doel.

Een eigen budgetpas én keuzevrijheid voor besteding binnen de gestelde kaders. Samen zorgen wij voor een samenleving waarin ieder mens de kans krijgt om mee te doen en de ruimte heeft om zich als persoon met een eigen identiteit te ontwikkelen.

Kernwaarden

  • Betrokken
  • Betrouwbaar
  • Vooruitstrevend

“Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden werkt al jaren met de Kindpas. De pas geeft de doelgroep breed de mogelijkheid om zelf iets te kopen bij de aangesloten winkels. Het voordeel hieraan is dat de keuzevrijheid van het kind centraal staat. Daarnaast is het een oplossing waarbij onze stichting wordt ontzorgd als het gaat om het drukken, verstrekken en verzenden van de passen. Hierdoor wordt het mogelijk om snel veel kinderen te kunnen helpen. De passen zijn een prima uitkomst om alle kinderen jaarlijks te voorzien van iets leuks!”.

Mark Schutjens, Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden

Participas is naar uw wens in te richten

Participas budgetpassen zijn op aanvraag beschikbaar voor u als gemeente/instantie. Wij bespreken met u de mogelijkheden en voorwaarden, zoals hoeveelheid budget, toegestane productgroepen, gewenste winkels en de tijdsperiode dat het budget beschikbaar is.

Na afloop van die periode worden alle onbenutte budgetten aan u retour gestort, opdat u deze opnieuw kunt toewijzen dan wel anders kunt besteden.

Succesvolle verstrekkingen

De Schoolspullenpas, Kledingpas en Kindpas zijn reeds succesvol ontwikkeld en worden veelvoudig uitgegeven door verschillende stichtingen, fondsen en gemeenten.

Efficiënt & inzichtelijk

Een Participas budgetpas wordt persoonlijk verstrekt. Deze kan door uzelf overhandigd worden op locatie of voor u verstuurd worden op basis van NAW aan alle (huis)adressen.

De budgetpas dient altijd nog geactiveerd te worden voordat verzilvering van het budget mogelijk is. Dat kan online door de ontvanger zelf gedaan worden met een persoonlijke code, op moment van verstrekken via uw loket of als batch-activatie op een afgesproken datum. Dat is efficiënt!

Maandelijks ontvangt u een rapport van verzilveringen, zodat u kunt inzien hoeveel budgetten er zijn gebruikt en wat er nog resteert op de verstrekte Participas budgetpas.

Veilig – ISO gecertificeerd

Voor het verstrekken van de budgetpassen dienen er gegevens gedeeld te worden tussen partijen. Daarvoor heeft Participas het ISO-certificaat 27001. Zo zorgen wij voor een goede informatiebeveiliging en bewaking van persoonsgegevens. Er zijn o.a. speciale verwerkersovereenkomsten met derde partijen om gegevens veilig te stellen en op de juiste wijze te verwerken conform de AVG-wetgeving.

Nieuw! Herlaadbare Participas – een duurzame oplossing

Sinds 2021 is de Herlaadbare Participas beschikbaar waar u meerdere budgetten kunt combineren op één pas, zoals schoolspullen, kleding of een cadeautje voor de verjaardag. Ook zijn er mogelijkheden om nieuwe budgetten te initiëren, zoals laptops, muziekinstrumenten of fietsen.

U stuurt de Herlaadbare Participas eenmaal toe, maar kunt daar periodiek budgetten op blijven verstrekken per persoon. Een kostenbesparend én milieuvriendelijk product.

Voor meer informatie en/of vrijblijvend advies over Participas budgetpassen kunt u een email sturen naar info@departicipas.nl